محمدرضا نعیمی؛ معاون و سرپرست مؤسسه سبز جوانان افغانستان معرفی گردید. وی با بیان این موضوع که ظرفیت سازی نیروهای جوان و بازسازی منابع بشری یکی از موارد اساسی در پروسه توسعه در هر کشور است افزود: هدف اصلی این پروژه، ظرفیت سازی جوانانی است که قرار است رهبران و مدیران آینده باشند.
اولین محفل دادخواهی در چارچوب پروژه «توانمندسازی جوانان بیجاشده و عودت کننده برای رهبری و دادخواهی» به روز پنجشنبه، 18 قوس 1399، مصادف با 7 جون 2021 با حضورداشت مقامهای ریاست مهاجرین و عودت کنندگان ولایت کابل، وزارت دولت در امور مبارزه با حوادث، کنسول نروژ برای افغانستان و تعدادی از مسئولین نهادهای مرتبط با شرکت 30 تن از جوانان تحصیل کرده و عودت کننده برگزار گردید.
این پروژه با حمایت بنیاد انستیتوت جامعه باز و نمایندگی این بنیاد در افغانستان توسط مؤسسه سبز جوانان افغانستان (AYG) و مشارکت تخنیکی GIMC در شهر کابل عملی میگردد. هدف اصلی این پروژه، توانمندسازی 30 تن از جوانان آموزش دیده از میان عودت کنندگان و بیجاشدگان به منظور افزایش ظرفیت رهبری و دادخواهی آنان میباشد.
در این برنامه، پس از تلاوت آیاتی از قرآن کریم، پروژه متذکره توسط محمدرضا نعیمی؛ معاون و سرپرست مؤسسه سبز جوانان افغانستان معرفی گردید. وی با بیان این موضوع که ظرفیت سازی نیروهای جوان و بازسازی منابع بشری یکی از موارد اساسی در پروسه توسعه در هر کشور است افزود: هدف اصلی این پروژه، ظرفیت سازی جوانانی است که قرار است رهبران و مدیران آینده باشند. معاون و سرپرست مؤسسه سبز جوانان افغانستان با بیان مراحل مختلف این پروژه تصریح نمود: بخش اول این پروژه شامل تحقیق و مطالعه اسناد مرتبط به عودت کنندگان و بیجاشدگان است که در پرتو آن گزارش کامل از چالشها، مشکلات و مسایل موجود تهیه گردیده و در روشنایی آن پیشنهادات مشخص برای حل این مشکلات به نهادهای مرتبط نیز ارائه خواهد شد. با تمرکز به این مطالعه، برنامه کاری اعضای انجمن جوانان بیجاشدگان و عودت کنندگان نیز تهیه گردیده و در چارچوب آن، فعالیتها و برنامههای انجمن رقم خواهد خورد. به گفتهی وی، این انجمن به صورت رسمی ثبت وزارت عدلیه گردیده و با 30 نهاد دولتی، غیردولتی و سکتور خصوصی آشنایی پیدا نموده و عضویت برخی را نیز کسب خواهد کرد تا از شبکه ایجاد شده در راستای فرصت سازی برای اعضای این انجمن استفاده گردد.
سپس احمدتمیم عظیمی؛ آمر تفتیش داخلی و سخنگوی وزارت دولت در امور مبارزه با حوادث پیرامون برنامهها و فعالیتهای این وزارت در عرصه خدمات رسانی به بیجاشدگان داخلی و آسیب دیدگان حوادث به ایراد سخن پرداخت. ایشان ضمن ارزشمند خواندن برنامهها و فعالیتهای این پروژه، میزان کمکها، ظرفیت زمانی و حوزه مسئولیتهای وزارت مربوطه اش را در خصوص رسیدگی به بیجاشدگان داخلی و آسیب دیدگان حوادث بیان کرد. آقای عظیمی اعلام آمادگی نمود تا در یک روز کاری، تمامی برنامههای وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث را برای آنان تشریح نموده و اعضای انجمن را با چارچوب کاری این وزارت آشنا سازد.
سپس حمیدالله ذکی؛ آمر ادغام مجدد ریاست مهاجرین و عودت کنندگان ولایت کابل ضمن تشریح برنامههای این اداره، جوانان شرکت کننده را به فراگیری آموزشهای ارائه شده در قالب این پروژه تشویق نموده افزود: سعی گردد تا از فرصت پیش آمده استفاده کافی و مؤثر صورت گیرد.
در ادامه نیز، داکتر قدرت الله حیدری؛ کارشناس مسایل مهاجرت به چالشها و فرصتهای پدیده مهاجرت پرداخته و تاریخچه مهاجرت و اهداف آن را بیان نمود. آقای حیدری تأکید کرد که باید از مهاجرت و بیجاشدن در راستای تحول مثبت استفاده نموده و تحول به وجود آمده در عرصه حیات اجتماعی، استفادههای مطلوبی را برای آموزش، ظرفیتسازی و سازندگی شخصیت خویش استفاده نمود.
در نهایت، سخنرانان این محفل در چارچوب پنل، به سوالات شرکت کنندگان پاسخ داده و مباحثه مفیدی با استفاده از پرسش و پاسخهای ارائه شده انجام شد. در جمع بندی این جلسه، تمامی شرکت کنندگان به صورت کلی با خدمات موجود در شهر کابل برای عودت کنندگان و بیجاشدگان آشنا گردیده و با روند پروژه نیز به صورت کامل آگاهی پیدا نمودند.
Add Comment